Cadeaus van Gent

gent

Een echte Gentenaar weet dat als je aan Gent denkt, dan denk je aan genieten. De meeste Gentse streekproducten hebben dan ook iets te maken met eten of drinken. Denk maar aan cuberdons, Gruutbier en waterzooi. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange lijst. Het wordt dus een moeilijke keuze om een Gents cadeau te kiezen. Hier volgt een kort overzicht van de bekendste Gentse producten die je als geschenk kan geven en leuke adresjes waar je deze kan kopen.

Tierenteynmosterd

naamloos    tierenteyn_mosterd_gentse_specialiteit_2

De Tierenteyn-Verlentfamilie is de enige familie die vandaag de dag nog mosterd produceert in Gent. Het bedrijf heeft een rijk aanbod aan mosterd, pickles en andere sauzen. De producten worden in de kelder op een traditionele manier gemaakt en daarna naar tonnen in de winkel gepompt. Daar worden ze voor de ogen van de klant in glazen of stenen potten geschept. De mosterd is heerlijk scherp en de pickles lekker zurig. De winkel heeft ook een uitgebreid aanbod aan kruiden en specerijen, zure uitjes, augurken en azijnen. Ontdek al het lekkers via de website of breng een bezoekje aan het bedrijf in de Groentemarkt 3 te Gent.

Gruutbier

gruut-product-150x150

Gent stond eeuwenlang bekend als een bierbrouwend centrum. Gruut is een zeldzaam bier dat gebrouwen wordt met een kruidenmengsel van Gruut in plaats van de gewone hop. Er bestaan 5 verschillende variaties: Gentse Gruut Wit, Blond, Amber, Bruin en Inferno.  Ze zijn te koop in de brouwerij en de meeste horecazaken in Gent en omstreken.

Cuberdons

cuberdons_gent1

Cuberdons of neuzekes zijn snoepjes met een zachte frambozenkern. Sinds kort bestaan de snoepjes ook in andere smaken zoals banaan, citroen, kokos, vanille en anijs. De enige echte cuberdons worden gemaakt bij Confiserie Geldof. Ze zijn ook te koop in de neuzekeskramen die je in Gent terugvindt.

Sneeuwballen

sneeuwbal_larmuseau_slider8

Confiserie Larmuseau maakt al honderd jaar maakt al honderd jaar sneeuwballen. Het is een frisse lekkernij gemaakt met vanille waarrond een flinterdun laagje fondantchocolade zit. Het gebakje wordt afgewerkt met poedersuiker. De perfecte sneeuwbal kraakt als je erin bijt en smelt op de tong.

Stadstour

Leer Gent echt kennen en schenk een stadstour. Cultuurliefhebbers worden twee uur lang rondgeleid door de gezellige stad door een professionele gids. Het hoofddoel is genieten en gezelligheid. Er worden dus geen ellenlange afstanden te voet afgelegd. De tour kost €90 voor een groep tot 6 personen.

gentsewaterzooi_gent1 stoverij_gent1

Maak je liever zelf een lekkernij, kies dan voor waterzooi of stoverij. Je gasten zullen de vingers erbij aflikken.

Schenk je graag een cadeaubon? Kies dan voor de Multi cadeaubon Gent van Tadabon. Je kiest een bon tussen €10 en €400, deze kan je uitgeven op tientallen verschillende adressen in Gent. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een specifieke cadeaubon die geldig is op een adres. Het aanbod vind je hier.