Cadeau’s voor de boekenworm

Als je denkt aan boeken, denk je waarschijnlijk aan een stoffige verhalenbundel waarvan enkele pagina’s gescheurd, al dan niet vermist zijn… Gelukkig is de realiteit anders en kan de hedendaagse boekenworm genieten van moderne technologie die het lezen aangenamer maakt.

  1. E-reader (€50, Fnac)
    E-readers worden steeds populairder omdat ze heel draagbaar zijn en vaak duizenden boeken kunnen opslaan. Je zou natuurlijk denken dat deze batterij het niet lang uithoudt, echter het omgekeerde is waar. Deze batterij gaat vaak maanden mee, omdat het scherm vaak geen backlight heeft en enkel ververst als een pagina wordt omgedraaid. Verder kan je deze ook gebruiken om puzzels op de spelen en soms zelfs op het internet mee te surfen. Boeken kan je dan kopen op je pc en dan syncroniseren, of je download ze direct op je e-reader vanaf de ingebouwde winkel.                                                                                                                                                                         
  2. Luisterboek (€15, LuisterBieb)
    Als je geen tijd of zin hebt om te lezen, kan je onderweg tegenwoordig luisteren naar boeken. Je download de gratis LuisterBieb app op je smartphone en kan direct boeken beginnen kopen. Nu kan je naar je favoriete boek luisteren in de auto, tijdens het sporten,                                                                                                                                
  3. LibraryThing (€25, LibraryThing)
    Je hebt misschien al eens gehoord van LibraryThing, een online boekenplatform die je toelaat je gelezen, favoriete, nog-te-lezen boeken te lijsten. De site genereert dan automatisch aanbevelingen van boeken die je waarschijnlijk leuk zal vinden, en wat andere mensen met gelijkaardige interesses lazen. Hoewel LibraryThing gratis is, kan je voor fervente lezers de limiet van 200 boeken opheffen voor een eenmalige betaling van $25.                                                                                                                                    
  4. Boekenplank (€22, Bol)
    Niet iedereen is fan van e-readers en soms willen een mensen een boek nog kunnen voelen en ruiken. Maar als de boekenkast volraakt, en je nog niet klaar bent met lezen zijn er de boekenplanken. Meestal saaie eentonige wandplanken die er lelijk uitzien en veel plaats innemen. Gelukkig bestaan er ook de hippe en creatieve stukken zoals deze zwevende boekenplank. Het leuke hieraan is dat je de plank zelf gecamoufleerd is en de boeken zelf weinig plaats innemen.                                                                                                                                                                                                                               
  5. Luie Leesbril (€15, MegaGadgets)
    In bed hebben we het vaak lastig om rechtop te blijven zitten en als je bed niet rechtop kan staan is het al helemaal onmogelijk. Daarvoor is deze luie leesbril ontwikkeld. In de bril zitten 2 prisma’s die je visie 90° omlaag draaien, waardoor je je boek liggend kan lezen zonder je armen boven je hoofd te moeten houden. Ideaal dus als je nog wilt lezen maar te moe bent om je nog in te spannen.                                                                                                                                                                                                                                                           

Dit bewijst nogmaals dat toffe en hippe cadeau’s niet duur hoeven te zijn en dat een geschenk vinden voor een boekenliefhebber geen moeilijke zaak hoeft te zijn. Als je nog tips of andere ideeën hebt, vergeet dan zeker niet te reageren hieronder en zeg ons wat je vond van het artikel.

Over TadaBlog

Dit is de blog van Cadeaubon website TadaBon, waarin we niet enkel nieuws delen over onze initiatieven maar ook een heleboel cadeautips! Cadeaubon

Ben je een handelaar? ook jij kan eenvoudig een cadeaubon aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.