Een cadeau zelf knutselen – tips voor de DIY gevers onder ons

Cadeaus zijn niet altijd goedkoop, wat kan prikken als je maar een klein budget hebt. Geschenken die je in de winkel koopt, kan je vaak even goed zelf maken en dat zonder dat het uren tijd in beslag neemt. De volgende DIY-cadeaus kan je thuis zelf in elkaar knutselen met goedkope materialen. Cadeau knutselen maar!

Kaarsen

sojakaars-theeglas

Kaarsen zijn gemakkelijk te maken. Er bestaan twee soorten: op basis van kaarsresten of op basis van sojawas. Deze laatste zijn milieubewuster en branden langer. Het enige wat je nodig hebt om deze kaarsen te maken zijn sojawas, lontjes en glaasjes of potjes om het mengsel in te gieten. Indien je de kaars een geur wil geven, kan je een geurolie naar keuze toevoegen. Het volledige recept voor kaarsen vind je hier terug.

Juwelen

Juwelen

Ook juwelen kan je zelf in elkaar knutselen. Hiervoor moet je al iets handiger zijn aangezien je met kleine onderdelen moet werken, maar laat dit je niet tegenhouden om een gepersonaliseerde ketting of armband te maken. Ga nu aan de slag!

Sjaal

Met een koude winter in zicht, is een sjaal een perfect cadeau om de koude tegen te gaan. Je kan ze breien in alle verschillende kleuren. Bijpassende handschoenen of muts maken het geschenk compleet.

Smartphonehoes

smartphonehoes

Heel wat mensen hebben tegenwoordig een smartphone. Maar de prijzen van smartphonehoesjes kunnen soms tegenvallen. Koop daarom een goedkoop en effen hoesje en versier het zelf met behulp van nagellak, watervaste stiften en stickers. Laat je creativiteit zijn gang gaan. Je kan uiteraard ook een hoes laten drukken met bijvoorbeeld een foto op.

Survivalkit

survival kit

Neem een mooie glazen pot en versier naar wens. Vul hem daarna met snoep of make-up en je hebt een gepersonaliseerd cadeau helemaal op maat gemaakt.

Muffins

Decadente-chocolade-muffins-Made-by-Ellen1

Verras je partner of familieleden met hun lievelingseten. Als dessert kan je in minder dan een half uur tijd heerlijke muffins op tafel toveren. Hier vind u een gemakkelijk en snel recept voor chocolademuffins.

DIY-cadeaus kan je op een gemakkelijke en goedkope manier maken. Zowel een fotoboek als een heerlijke maaltijd kan iemand plezieren. Doe je best en maak je geen zorgen als het eindresultaat niet is wat je verwacht had, want het is vooral het gebaar dat telt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.