Cadeautip om (mee) uit te pakken: Originele verpakkingen voor geld

Geschreven in categorie Cadeautip, Knutselen op door .

Een cadeau hoeft niet altijd origineel te zijn. Vaak is iemand al heel gelukkig met een envelopje met geld om zo zijn of haar droom te kunnen verwezenlijken. Als je je geschenk toch liever op een speciale manier dan in een simpele envelop wil afgeven, kan onderstaand lijstje van pas komen. De verpakking kan namelijk even tof zijn als de inhoud:

Ballon: Als je iemand wil doen werken voor zijn geld is een geldballon dé oplossing! Het enige wat je nodig hebt is een grote, doorschijnende ballon. Zorg ervoor dat je ballon gevuld wordt met helium zodat het gewicht van het geld hem niet doet dalen. Rol je briefjes op en steek ze in de ballon, eventueel met een handje vol confetti of andere versiering. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is er een lintje aanhangen en toekijken hoe de boel ontploft.

1

Als je tijd genoeg hebt, kan je ook een doos vol ballonnen geven (of opsturen). Steek in elke ballon een briefje of muntstuk (niet te veel anders wordt het te zwaar) en vul er een kartonnen doos mee. Kleurrijk en origineel!

Pizza doos: Voor pizzaliefhebbers is een pizzadoos altijd leuk. Maar eens ze beseffen dat die vol zit met geld zullen ze nog gelukkiger zijn. Lijm je briefjes of muntstukken wel lichtjes vast in de doos, als het kan in de vorm van een echte pizza.

Pralinedoos: Een doos pralinen lijkt niet altijd origineel, maar wanneer je de papiertjes vult met muntstukken of geldbriefjes is men de chocolade al lang vergeten. Voor de echte zoete bekken kan je er eventueel enkele snoepjes laten in zitten.

Lamp: Indien je vriend een handige Harry is, is deze verpakking ideaal voor hem. Steek je geld in een gloeilamp. Origineel en toch simpel. Hang er misschien nog een boodschap aan en klaar is kees! Ook uitvoerbaar met muntstukken.

2

Kader: Een tof cadeau-idee voor een student is deze noodkader. Steek het gewenste bedrag in een kader en zet er een tekst zoals “Breek glas in geval van nood” bij. Vergeet niet om een hamer mee te geven!

Iedereen krijgt graag bloemen. Maar als het eens wat meer mag zijn kan je ook geldbloemen geven. Niet moeilijk om te maken en bovendien verwelken ze niet! Neem 5 briefjes van het gewenste bedrag en rol de hoeken om. Wanneer je het briefje in de lengte vasthoudt, plooi je het midden naar mekaar toe. Hoe groter het bedrag, hoe meer bloemen je kan maken.

Geldroos: Neem een dun stukje ijzerdraad, bindt het rond het midden en draai het vast aan de onderkant. Doe dit met alle briefjes en stapel ze een voor een op mekaar, elk in een andere richting. Daarna draai je alle ijzerdraadjes om elkaar heen. Met groene tape of papier kan je van de draad dan een steel maken, eventueel met blaadjes aan.

3

Indien je liever maar 3 briefjes gebruikt kan je ook een andere soort bloem maken, met dezelfde benodigdheden. Plooi het eerste briefje in twee. Vouw het daarna terug open en plooi de zijkanten een derde naar binnen. Vouw dit dan nog eens horizontaal. Open het en plooi de hoeken naar binnen. Vervolgens vouw je de boven- en onderkant naar het midden. Als je het dan nog eens horizontaal dubbelvouwt krijg je een bootjesvorm. Daarna plooi je het nogmaals verticaal en open het terug. Volg dit hele stappenplan nogmaals voor de andere briefjes. Stapel alle drie de briefjes op mekaar, leg de ijzerdraad over de verticale lijn en draai het onderaan vast. Vouw de blaadjes open in de gewenste vorm en maak de steel opnieuw groen.

Als je de eeuwige moppentapper een koekje van eigen deeg wil geven is de volgende cadeautip iets voor jou. Vul een bakje voor de helft met water en vries het even in. Als het water bevroren is, leg je er de gewenste hoeveelheid muntstukken in en vul je de rest terug aan met water. Vries daarna alles opnieuw in. Eens het volledig bevroren is, kan je je ijscadeau in plastic verpakken en vlug afgeven. De ontvanger zal even geduld moeten hebben voor hij jouw geschenk kan gebruiken!

Creatievelingen houden misschien liever van de volgende aanpak: je cadeau verpakken in een conserveblik. Deze verpakking kan uiteraard ook gebruikt worden voor het schenken van tickets of een cadeaubon! Eerst en vooral zorg je ervoor dat het etiket van het blik gehaald wordt. Dit kan door er met een haardroger op te blazen. Vervolgens open je de bodem van het blik. Zorg er wel voor dat de onderkant nog wat vast hangt aan de rest. Haal de inhoud van het blik eruit en zet het in je koelkast zodat je het later nog kan gebruiken. Spoel het blik uit, maar wees voorzichtig van de messcherpe rand! Droog de binnenkant en steek je cadeau erin. Je kan er eventueel wat papier bij steken zodat het wat meer gevuld is. Lijm vervolgens de bodem vast en versier je verpakking. Nu kan de ontvanger van je geschenk zelf zijn blik langs de bovenkant openen!

4

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.