Cadeautips voor de zomer

_MWP0017627_600x350

Nog een dikke maand en de Belgische zomer zit er weer op. Tijdens deze laatste zonnige weken word je misschien nog uitgenodigd voor een barbecue of een familiefeest. Naar goede gewoonte neem je graag een cadeau mee om de gastheer of gastvrouw te bedanken. Hieronder volgen enkele originele en zomerse cadeaus die niet duur zijn en iedereen zullen plezieren. Zo beland je nooit meer met lege handen op een etentje.

Een heerlijke fles wijn of een mooie bos bloemen scoren altijd. Ook een kleine attentie voor de kinderen is een goed idee. Speelgoed of snoep houdt hen bezig en zo gun je de ouders een beetje rust. Je kan gerust zelf een gerecht meenemen, dan kan je ook met je eigen kookkunsten uitpakken.

Hieronder nog enkele zomerse cadeautips – mét links om ze online te kopen!

Whisky stenen

Whisky stenen’ zijn perfect om tijdens de zomermaanden cadeau te doen. Ze zijn ontworpen om whisky bij warme temperaturen koud te houden, maar kunnen ook gebruikt worden in andere dranken. Het verschil met klassieke ijsblokjes is dat ze niet kunnen smelten en ook geen waterachtige smaak geven aan de drank. Je plaatst de stenen net als ijsblokjes enkele uren op voorhand in de diepvriezer. Na gebruik gewoon afspoelen en ze zijn herbruikbaar.

 

Ijsmachine of wafelijzer

Met een ijsmachine kan je op enkele minuten tijd heerlijk roomijs draaien, perfect om op een warme zomerdag van te genieten. En met een wafelijzer kan je luchtige wafels bakken. Misschien kan je de gastvrouw er zelfs van overtuigen om dit als dessert te serveren.

 Geschenkset

Geschenksets met parfums of verzorgingsproducten slaan altijd goed aan bij vrouwen. Tegenwoordig zijn er ook sets met voedingswaren te koop, die zijn vaak samengesteld per thema. Ze bestaan in alle soorten, maten en prijsklassen.

 

Al bij al is het fijn om een cadeau te kunnen geven, maar het belangrijkste blijft het samenzijn met vrienden en genieten van het etentje, en dat is nog meer zo als het Belgische weer wat meewerkt. Dus hop hop, geef die barbeques – of woon ze bij – nu het nog kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.