Do’s en don’ts voor cadeau geven op kerstavond

795cf3f2d37b503293262e00d2fd525f

Het is weer zover!  De feestdagen komen eraan, de gezelligste tijd van het jaar die je graag doorbrengt met je geliefden. De kerstboom staat klaar, de kerstkaarten zijn verzonden, het enige wat nog ontbreekt is een leuk cadeau. Vind hieronder de do’s en dont’s waar je best rekening mee houdt in de zoektocht naar het perfecte geschenk.

Kies je budget

Spreek op voorhand een budget af met degene waarmee je cadeaus wil uitwisselen, zo voorkom je gênante situaties waarbij de ene persoon een duur cadeau koopt en de andere een heel goedkoop.

Hergebruik geen cadeaus

Het is soms verleidend om een cadeau dat je eerder hebt gekregen, door te geven aan iemand anders omdat het niets voor jou is. Pas hier mee op, want je wil uiteraard niet dat je cadeau bij de originele schenker terechtkomt.

Let op met kledij

Kledij schenken is niet altijd een goed idee, je kan er onmogelijk zeker van zijn dat het kledingstuk zal passen. Kies dus eerder voor een accessoire, dit past iedereen.

Schenk cadeaubonnen

Met een cadeaubon kan je zelf kiezen wat je koopt. Naar eigen smaak kies je uiteindelijk zelf je cadeau uit. Let erop dat je een bon schenkt die gepast is voor die persoon. Klik hier voor onze lijst met de populairste geschenkbonnen die je online kan kopen, of koop een TadaBon cadeaubon – je bevindt je er in goed gezelschap tijdens de feestdagen – als het écht snel moet gaan.

Personaliseer je cadeau

cadeau zelf knutselen

Niets leuker dan een gepersonaliseerd cadeau krijgen, denk bijvoorbeeld aan een fotoboek, gegraveerd juweel of maak zelf een geschenk. Vind hier enkele tips om cadeaus zelf in elkaar te knutselen.

Nog enkele laatste tips om je geschenk onvergetelijk te maken: vergeet het prijskaartje niet van je geschenk te verwijderen, kies voor gepast inpakpapier (voor volwassenen kies je best een neutrale kleur, voor kinderen mag het al wat speelser zijn) en vergeet vooral niet: het is het gebaar dat telt!

Prettige feestdagen van het hele TadaBon team!

prettige-feestdagen