Knutselen met geld – Originele manieren om geld cadeau te doen

20140530-leven-van-giften

Knutselen met geld kan een creatieve oplossing zijn voor momenten dat je niet meteen weet welk cadeau je moet kopen. Je kan ook gewoon geld geven in een enveloppe, maar het is natuurlijk veel leuker om dat geld op een originele manier te verwerken in een cadeau! Hieronder enkele tips waarvoor je even moet knutselen om toch een origineel cadeau te schenken.

Geld vouwen

Maak origami van geldbriefjes en vouw het geld in een mooie vorm. Je kan van een geldbriefje bijvoorbeeld een hartje maken.

Je kan ook geld opvouwen in de vorm van een t-shirts en die met kleine wasspelden ophangen aan een touw. Zo krijg je precies een waslijn vol geld. In dit filmpje kan je zien hoe je de t-shirts moet vouwen.

Je kan ook zowel briefjes als munten geven. Maak van geldbriefjes een doosje en stop hierin de geldmunten.

In dit filmpje kan je zien hoe je een geldbloem kan maken.

Geldboom

“Het geld groeit niet aan de bomen” hoor je vaak, maar je kan wel zelf een geldboom maken. Het enige wat je nodig hebt zijn takken, verf, een mooie bloempot, tuinaarde, een stuk karton en natuurlijk geld. Verf de takken in een kleur naar keuze of laat ze gewoon naturel. Vul de bloempot tot aan de helft met aarde en leg er een stuk karton op dat dezelfde grootte heeft als de bloempot. Plaats de takken in het karton zodat ze stevig vastzitten en vul de rest van de pot met aarde. Hang briefjes of muntjes aan de takken. En daar is hij dan, de geldboom.

Cactus

haken 002

In plaats van een geldboom kan je ook een geldcactus maken. Neem een kleine bloempot en vul die met aarde. Snij een komkommer doormidden en plaats de helft ervan in de pot. Maak horizontale of verticale inkepingen met een mes en stop hierin geldmunten.

Ballonnen

Kies enkele kleurrijke ballonnen uit. Stop een briefje of muntje door de opening van de ballon en blaas hem daarna op. Doe dit met alle ballonnen en bind ze daarna samen. Om aan het geld te kunnen, zal de gelukkige de ballonnen moeten stukprikken.

Pralinedoos

Een doos pralinen lijkt misschien niet meteen een origineel cadeau, maar dat kan je er wel van maken. Vul de papiertjes die normaal gezien rond pralines zitten met muntjes en leg ze tussen de pralines. De zoetebek die een praline neemt, zal verrast zijn.

 

Hopelijk heb je hiermee alweer een hele boel inspiratie opgedaan, en denk je twee keer na voor je jouw ‘pree’ geeft in een ‘gewone’ enveloppe! Neem voor nog meer inspiratie zeker ook een kijkje op ons eerder cadeau knutselen met geld artikel!

Als afsluiter: wat als het dringend moet, en je hebt nét geen briefjes contant geld meer in huis? Dan kan je natuurlijk nog steeds gaan voor een online gekochte cadeaubon en printen (en vouwen?) maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.