Les als cadeau?

Als je denkt aan een geschenk, is de eerste gedachte die in je opkomt waarschijnlijk niet ‘les’. Toch is het een leuk idee en het gaat langer mee dan de meeste cadeaus.

Les is more

Hoe vaak gebeurt het niet dat je een cadeau krijgt, maar daar niet tevreden over bent? Of misschien is het wel leuk voor even, maar verdwijnt het na een tijdje toch in de prullenbak. Daarom is een educatief geschenk veel effectiever. Deze variëren in prijs van zeer goedkoop tot vrij duur en kunnen tot meer dan 24u aan les bevatten. Deze lespaketten worden online gevolgd en kunnen dus overal online geraadpleegd worden.

Waar?

Op Udemy.com vind je lespakketten in alle categorieën. Muziek, design, programmeren, fotografie, fitness en lifestyle, en nog veel meer. Deze lessen worden gegeven door onafhankelijke opleiders die meestal actief zijn in de sector waarover ze lesgeven. Dus wanneer je een les volgt over fitness is de kans groot dat de lesgever een personal coach of dergelijke is. De lessen worden apart verkocht hebben dus een vaste prijs, hoewel er ook al een groot aantal gratis lessen beschikbaar zijn. Udemy heeft ook een app voor zowel iOS als Android, waardoor je overal gemakkelijk kan verder leren.

Udacity.com zit anders in elkaar. Dit zijn allemaal premium lespakketten. Hiermee bedoel ik dat de uitgevers niet onafhankelijk zijn. Deze zijn dan grote bedrijven zoals Google, Facebook en AT&T, die hun technische ingenieurs aan het woord laten. Daardoor kosten deze veel meer en moet je ook per maand betalen, maar je hebt wel garantie op kwaliteit, in tegenstelling tot Udemy.

Maar natuurlijk niet alles moet online gebeuren. En het begrip ‘les’ omvat natuurlijk meer dan saai luisteren naar een opleider. Ook sport, yoga, en andere avondlessen maken hier deel van uit. Daarom is ook een abonnement op de fitness of de bingo-club ook een leuk idee.

Kennis gaat niet verloren, materiële zaken meestal wel. Daarom geeft een opleiding ook veel meer waarde dan een ‘gewoon’ geschenk.

Over TadaBlog

Dit is de blog van Cadeaubon website TadaBon, waarin we niet enkel nieuws delen over onze initiatieven maar ook een heleboel cadeautips! Cadeaubon

Ben je een handelaar? ook jij kan eenvoudig een cadeaubon aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.