Online Marketing voor KMO’s – de beste tips van Ranxis

Geschreven in categorie Online op door .

Als ‘kleine zelfstandige’ of KMO kan online marketing soms een ondoordringbaar fort lijken. Hoe begin je er in godsnaam aan, en is het de moeite om tijd in te steken? Op die laatste vraag is het antwoord alvast een volmondig ja! Voor enkele nuttige tips om het meeste uit ‘online’ te halen als zelfstandige, lees vooral verder.

online marketing

Of anders gezegd: je spendeerde net veel tijd in het (laten) maken van een web site voor je zaak, en die staat online! De vraag is dan: ‘so now what?’

 

(deze tips werden geïnspireerd door het gratis eBook rond online marketing voor KMO’s dat Gentse web site bouwer en online marketing experts Ranxis laatst creëerden en gratis aanbieden.)

Eenvoudig Gecontacteerd worden

Het belangrijkste aan je website is dat bezoekers klant worden. Zorg er daarom voor dat het gemakkelijk is om je bedrijf te contacteren. Laat mensen niet zoeken naar contactgegevens, maar presenteer ze op een intuïtive manier. Een menutab “Contact” of “Contacteer ons” mag dus alleszins niet ontbreken!

Een mobiele website is een noodzaak

Meer en meer mensen gebruiken het mobiel internet om websites te bezoeken. Indien je nog geen mobiel geoptimaliseerde website hebt, laat je webdesigner dan de nodige aanpassingen maken om de website responsief te maken. Vaak is dit niet zo gemakkelijk en daarom raden wij vaak een veel goedkopere en betere oplossing aan: een externe mobiele website, zoals je bij bijvoorbeeld Mobile Benelux kan aanmaken.

Bouw een mailing lijst op en stuur regelmatig een nieuwsbrief uit

Je kan een lijst opbouwen door mensen te laten inschrijven op je nieuwsbrief. Ook het weggeven van gratis zal snel een mooie lijst uitbouwen. Een eBook is daar het ideale voorbeeld van.

In de nieuwsbrief kan je nieuwe producten of diensten promoten, maar zorg ervoor dat het waardevol is voor de lezer. Zo kan je bijvoorbeeld referenties leggen naar blogposts in je nieuwsbrief, een kortingsbon van 5% meesturen, informatie verstrekken die de lezer graag leest, …

Wees creatief en zorg dat je je lezers boeit.

Mailchimp, een perfecte tool om te starten met nieuwsbrieven

Verstuur nooit nieuwsbrieven vanuit je eigen mailserver (Gmail, Outlook, …). Je account kan zo gemakkelijk geblokkeerd worden en je kan maar een beperkt aantal mails per dag versturen. Gebruikt daarom een tool die daar specifiek voor gemaakt is. Mailchimp is zo’n tool voor online e-mailmarketing die erg populair is.

Zij hebben templates beschikbaar die responsief zijn (= leesbaar op mobiele apparaten) en mooie prijsklasses. Met Mailchimp kan je tot 2000 lezers bereiken op gratis basis. Heb je meer lezers in je lijst, dan zal je moeten overschakelen naar een betalende account.

Besluit

Dit waren natuurlijk maar enkele tips, over online marketing valt nog veel meer te vertellen. Maar dat het zo uitgebreid is, is geen excuus om er niet mee te beginnen!

Voor meer handige tips zoals deze, neem een kijkje op de Ranxis Website en download vooral hun erg nuttige gratis ebook. Online marketing als ‘kleine zelfstandige’ hoeft heus niet zo mysterieus, duur of ontoegankelijk zijn als het op het eerste zicht soms lijkt.

Over TadaBlog

Dit is de blog van Cadeaubon website TadaBon, waarin we niet enkel nieuws delen over onze initiatieven maar ook een heleboel cadeautips! Cadeaubon

Ben je een handelaar? ook jij kan eenvoudig een cadeaubon aanbieden.