Van norse katten tot gekke gezelschapspellen: 6 originele kerstcadeaus voor kerst en nieuw 2014!

Geschreven in categorie Algemeen op door .

De feestdagen komen eraan. Naast dineren met familie, het zetten van de kerstboom en het tot in den treure aanhoren van kerstliedjes betekent dit natuurlijk voor ons vooral: kerstcadeautjes!

Het krijgen van cadeautjes is leuk, maar het uitzoeken van kerstcadeautjes voor iemand anders…Hieronder vind je enkele originele manieren om het perfecte kerstcadeau te vinden.

Eerst en vooral een gouden tip: wees origineel. We kennen allemaal wel iemand die ieder jaar ongeveer hetzelfde krijgt. Van de grootmoeder die jaarlijks wel één of andere pot of pan krijgt tot de schoonvader die ondertussen al een hele collectie kersttruien heeft.

Probeer dit jaar die cadeautjessleur te doorbreken met onze handige tips.

1. Geef eens een grappig cadeau

Grappige cadeaus doen het altijd goed. Uiteraard is grappig wel iets anders dan fout. Je lief bloembollen of een vliegenraam cadeau doen zal uiteindelijk iets minder grappig zijn dan jij in gedachten had. Wat doet het dan wél goed:

Monkey Nail Dryer (15 euro, Urban Outfitters)

Screen Shot 2014-12-22 at 22.00.18

Nagels laten drogen is een tijdrovende onderneming.  Daarom is dit cadeau ideaal. Zoals iedereen weet is het vele leuker om bepaalde dingen door iets of iemand anders te laten doen. Dit aapje is de redder in nood . Zeer simpel: met één druk op de knop blaast het aapje lucht op de nagels waardoor ze sneller drogen en jij (of de persoon die dit cadeau krijgt) meer tijd hebt om iets anders te doen.

Met dit cadeau maak je ongetwijfeld meteen iedereen blij! (Behalve het overgrote deel van het mannelijk gezelschap, maar dat zijn details)

Grumpy Cat: A Grumpy Book (10,99 euro, Bol.com)

Screen Shot 2014-12-22 at 22.00.29

Iedereen houdt van katten. Ze zijn lief, schattig en bieden je gezelschap. Er zijn echter ook andere soorten katten. De meest bekend is Grumpy Cat. Het niet zo vrolijke beest werd een ware internethype en heeft nu zelfs zijn eigen boek. In het boek geeft Grumpy Cat enkele belangrijke levenslessen met het oog op een grumpy leven. Ideaal voor iemand die dit soort humor wel kan appreciëren. Zelfs mensen die niet graag lezen zullen dit boek geweldig vinden.

2. Maak zelf een cadeau

In deze DIY-tijden zijn zelfgemaakte cadeaus meer dan ooit in. We hebben het dan niet alleen over de wollen mutsen, sjaals en truien die met veel liefde worden gebreid maar ook over andere dingen.  Wat denk je van een zelfgemaakt iPhonehoesje bijvoorbeeld?

iPhonehoesje met studs

 Wat heb je nodig:

Studs, lijm en uiteraard een iPhonehoesje

Hoe maak je het:

Zet telkens een stipje lijm op het iPhonehoesje. Zet er daarna zo snel mogelijk een stud op.

Als je alle studs op het hoesje hebt aangebracht  laat je het een paar uur drogen. Et voilà, je hebt je eigen iPhonehoesje gemaakt.

Een pakket op maat van de persoon die het pakje krijgt

Screen Shot 2014-12-22 at 22.00.35

Heb je soms moeite met te kiezen tussen bepaalde dingen? Moet je nu gaan voor die favoriete film van je broer of een  samenstelling van zijn favoriete snoepgoed? Doe gewoon allebei. Denk goed na wat hij/zij leuk vindt, een favoriete film, snoep, chips, popcorn en een drankje of misschien een boek, cup cakes en thee?

Jij beslist.

Met dit pakket kan het zeker niet meer stuk. Je toont niet alleen dat je om iemand geeft, maar je laat ook zien dat je weet wat die persoon leuk vindt.

3. Geef eens een alternatief gezelschapsspel cadeau

Wie is er geen fan van gezelschapsspelen? We herinneren we allemaal nog wel hoe we vals speelden bij  Monopoly of hoe we ons hoofd braken over wie de dader was bij Cluedo. Natuurlijk zijn zo’n gezelschapsspelen leuk maar het kan altijd nog leuker.

Screen Shot 2014-12-22 at 22.00.42

Teenage Mutant Ninja Turtles, veel mensen krijgen een nostalgisch gevoel van deze serie. Nu is het ook  mogelijk om de avonturen van Michelangelo, Donatello, Leonardo en Raphael te beleven in Monopolyvorm. Geen fan van de TMNT? Geen probleem, er is ook een versie van The Hobbit, Zelda en Assassin’s Creed.

Screen Shot 2014-12-22 at 22.00.54

Ook Lord of the Rings heeft zijn eigen gezelschapsspel. Het doel is uiteraard het vernietigen van de ring. Dit spel zorgt voor plezier voor heel het gezin en is ideaal voor de geeks in de familie.

Hopelijk hebben jullie wat inspiratie opgedaan. We wensen jullie een prettige kerst en een gelukkig nieuwjaar!

P.S.: voor last-minute cadeaus die toch heel leuk zijn  weet u natuurlijk ook waarheen 😉

Over TadaBlog

Dit is de blog van Cadeaubon website TadaBon, waarin we niet enkel nieuws delen over onze initiatieven maar ook een heleboel cadeautips! Cadeaubon

Ben je een handelaar? ook jij kan eenvoudig een cadeaubon aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.