Vaderdag – cadeautips voor hem? In 3 stappen naar 100% plezier

Geschreven in categorie Geschenken op door .
cadeau_voor_hem

Image credit: flickr.com/photos/nomadic_lass

Zie jij ook boormachines, stropdassen en aftershave voor je als het woord Vaderdag begint op te duiken? Viert allen vader, zelfs al is de vader van vandaag vaak een pak minder clichématig aan de slag dan de mama’s onder ons. Naaien en breien of koken eenmaal een pak hipper dan gaan vissen, fanatiek klussen of in kostuum naar kantoor trekken.

Edoch.

Hippe kostuums kunnen wel weer, en na de recente demarrage die het in een niet eens zo lang geleden bijzonder duffe weekendwielrennen, kan het ook niet lang meer duren voor de bezadigde zondagsvissers aan de oevers gezelschap krijgen van jonge kerels.

Of je vader nu hengelt, fietst, een kostuum draagt of niet: zoek je  een echt leuk geschenk voor Vaderdag, vergeet wat hip is, en kijk aandachtig naar zijn wereld.

Cadeautip voor hem: kijk naar wat hij echt doet, niet wat hij zou willen doen

De waarde van een cadeau hangt niet af van hoeveel het gekost heeft. Wel van de aandacht die je er als gever aan besteed hebt. Volg deze 3 stappen, en je hebt in no time een cadeau dat hij zich volgende maand nog zal herinneren.

1. Treed binnen in zijn wereld

Roep een beeld op van je vader die zich aan het amuseren is. Zoek dat specifieke moment  waarop zijn gezicht ontspannen is, en dat alles van een leien dakje lijkt te lopen. “In zijn nopjes” klinkt wat klef, maar je bent wel degelijk op zoek naar dat moment dat je vader in zijn nopjes is, of in zijn element. Het hoeft helemaal niet iets typisch te zijn, zoals zijn hobby – vaak is een hobby best wel lastig en niet 100% plezierig. Voor dit cadeau zijn we op zoek naar 100% plezierZie je je vader bezig? Hou het beeld vast!

2. Wat ontbreekt in het plaatje?

Je hebt nu het beeld van je blije vader voor je. Of het filmpje – sommige mensen denken er meteen een heel filmscenario bij, maar als jij een statisch plaatje ziet is ’t ook goed. Nu moet je even verder inzoomen op de omgeving waarin je gelukkige pa bezig is. Zoek iets wat ontbreekt, of wat kan bijdragen aan zijn plezier. Zijn plezier, niet het jouwe! Als je iets denkt gevonden te hebben, moet je even streng zijn voor jezelf. Stel je je pa voor terwijl hij het cadeau opent, maar vooral terwijl hij het gebruikt of verbruikt, naar kijkt of naar luistert, proeft of smaakt. Elke papa is blij met een cadeau, afkeuring bij het openmaken moet je niet vrezen. Vergeten in een lade, verzonken onderin de werkbak, wegkwijnend in de kast, dat zijn de doemscenario’s die je hier wil vermijden. Heb je iets gevonden waarvan je hem ziet genieten? Bingo! Kopen die handel.

Man-knitting

3. Geef het geschenk en schenk het verhaal

De eenvoudigste stap is het geven. Als je het kiezen goed gedaan hebt, ga je zien dat je papa echt blij is met z’n cadeau. Is dat niet zo, heb je ofwel een hufter van een pa, ofwel heb je een verkeerd beeld van wat je pa graag doet.

In het hufter scenario trek je best je schouders even op en laat je het gaan, met ’t tweede scenario kan je aan de slag om je pa wat beter te leren kennen. Begin met te vertellen hoe je tot dat geschenk gekomen bent, zo kan je ontdekken wat je misschien niet helemaal goed inschatte. Ook als je papa helemaal blij is met z’n cadeau, kan je het verhaal achter het geschenk vertellen. Iedereen praat graag wat na over een cadeautje.

Geen tijd om naar de winkel te gaan? Koop een online cadeaubon via tadabon.be. Zeg dat wij het gezegd hebben.

Over TadaBlog

Dit is de blog van Cadeaubon website TadaBon, waarin we niet enkel nieuws delen over onze initiatieven maar ook een heleboel cadeautips! Cadeaubon

Ben je een handelaar? ook jij kan eenvoudig een cadeaubon aanbieden.

Een gedachte over “Vaderdag – cadeautips voor hem? In 3 stappen naar 100% plezier

  1. Pingback: 4 tips om te scoren met een geschenk voor moederdag | Tadablog - cadeautips blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.