Verpakpapier Plezier: Tips om de verpakking van je cadeautje te doen stralen!

Naast het cadeautje zelf is het natuurlijk belangrijk om een tof kleurtje verpakpapier errond te doen. Een printje hier, een strikje daar, … Maar het is ook altijd hetzelfde wat je doet. Hieronder vind je enkele leuke tips om je verpakkings-skills op te fleuren!

Stipjes all the way

Wie houdt er niet van stipjes en streepjes? Het zijn de meest voorkomende prints, maar altijd leuk als je het op je eigen manier gemaakt hebt en niet zomaar kocht in de winkel!

   

Stempels

Iedereen heeft ooit wel eens gestempeld in zijn of haar leven. En als je eerlijk toegeeft: je vond het eigenlijk wel leuk hé. Waarom dan dat plezier niet behouden bij het inpakken van cadeautjes? Neem een klein stukje aardappel en snijd er een vormpje uit. Dip het even in wat verf of inkt en stempel op het verpakpapier! Plezier gegarandeerd (+ het is ook super uniek, want jij hebt het zelf gemaakt!)
TIP: Je kan dit natuurlijk ook maken met blaadjes, stukjes uitgesneden gom, touwtjes, …

   

   

Vormen

Niets is leuker dan een simpel papiertje met een patroontje, printje of vormpje op! Knip wat washi-tape (soort gekleurde plakband) uit in een bepaalde vorm en plak deze op het gekleurde papier. Succes gegarandeerd!

   

   

Stickers

Stickers kan je in alle soorten, kleuren, vormen en groottes voorkomen. Ideaal voor elke gelegenheid dus!

   

Woordzoekers

Het toffe aan dit idee is dat de ontvanger van het cadeautje zeker dit verpakpapier zal willen bewaren. Kijk hoe speciaal! Op deze pagina kan je ook het documentje downloaden om zelf je woordzoeker te maken:

Woordzoeker Verpakpapier Printable

    

Kleurtjes

Iedereen heeft zijn eigen smaak qua kleuren: Sommige mensen houden van heel felle kleuren die eigenlijk totaal niet bij elkaar passen, maar wel knotsgek zijn! Anderen houden van zachte water en – pastel kleuren.
TIP: Voor de creatievelingen onder ons is er nog altijd de mogelijkheid om het verpakpapier af te geven met wat wasco’s om die zelf te laten inkleuren.

Zo maak je het waterige pastelpapier

   

Fruitig verpakt

Fruit. Iets dat iedereen kent en ook meteen herkent. De ontvanger van het cadeautje zal zeker en vast een smile op het gezicht krijgen wanneer hij of zij deze manier van inpakken ziet!

Fruit Verpakking 1

Fruit Verpakking 2

Fruit Verpakking 3

   

   

Tape

Dat tape en plakband een essentieel onderdeel van het verpakken is, dat is vrijwel voor iedereen bekend. Tot vervelends toe plakt het maar niet aan elkaar en moet je nieuwe stukjes tape boven elkaar plakken. Verschrikkelijk vervelend! Maar wat als je nu eens tape gebruikt als decoratie en niet als functioneel bindmiddel? Hieronder zie je enkele voorbeelden!

   

Emoji verpakking

Een populaire manier van verpakken en iets dat nu echt helemaal in is: De emoji verpakking. Die lachende en rare gezichtjes die je overal kan terugvinden op de smartphones en laptops kan je nu ook cadeau doen aan iemand, want geef toe… Die emoji verpakking op zich is toch al een cadeau hé!

   

Fotografie

Is de ontvanger van je cadeautje een liefhebber van fotografie? Dan is dit zeker een leuk idee om uit te voeren! Beplak gewoon de verpakking met 1 of meerdere foto’s, naar gelang je zelf wil. Dit kan in een thema zijn, foto’s waarvan je weet dat hij of zij ze heel graag ziet of natuurlijk foto’s van jou en hem of haar samen!

   

Bloemetjes en Plantjes

Er is niets leuker dan een stukje Moeder Natuur cadeau te krijgen. Een lekker geurend bloemetje of een stukje groen staan nooit mis bij de verpakking van een cadeautje. Je kan hier echt niets mis mee doen.

   

   

Hopelijk heb je al wat meer zin in het verpakken van je cadeautjes! Het moet niet altijd zo saai zijn, je ziet: er zijn altijd manieren om het leuk te maken. 🙂