Voorlopig niet allemaal online te vinden: enkele vreemde cadeautjes op een rij

Geschreven in categorie Geschenken op door .

Het is alweer even geleden, dus daarom trakteren we u nog eens op een lijstje! Deze keer rangschikken we enkele opvallende cadeautjes van vreemd naar toch wel … zeer vreemd. We haalden onze inspiratie uit films, boeken en omdat je het niet altijd kan verzinnen: de realiteit.

opengiftbox

5) Ook dieren geven elkaar cadeautjes!

Het zal u misschien verbazen maar wij mensen zijn niet uniek als het gaat over elkaar zo nu en dan verrassen met een attentie. Ook in de dierenwereld worden er bij het verleiden van een geschikte paringspartner huwelijksgeschenken uitgedeeld. Zo proberen mannetjesspinnen het met een in feromonen en zijde omhulde prooi als cadeautje. Wanneer het vrouwtje vervolgens het pakje inspecteert, grijpt het mannetje snel zijn kans om te paren. Slim gezien!

4) Koop eens een speelkameraad

Soms kan een geschenk de grenzen van de ethiek ver overschrijden, zoals bij de absurde plotlijn in de film ‘The Toy’. Wanneer het verwende zoontje van een steenrijke bedrijfsmagnaat op een avond uit de hele speelgoedafdeling eender wat mag kiezen, gaat hij resoluut voor de schoonmaker van dienst: een zwarte man van middelbare leeftijd. Hoewel die aanvankelijk zijn nieuwe job als speelgoed weigert, laat hij zich toch inpakken bij het horen van zijn prijskaartje, met uiteraard heel wat grappige situaties tot gevolg.

3) Een pingpongtafel: steeds origineel

Een relatiegeschenk moet niet altijd om kunst, sieraden of andere soortgelijke objecten draaien, moet de Britse eerste minister David Cameron gedacht hebben toen hij zijn cadeau voor de Amerikaanse president Obama uitkoos. Omdat die laatste bij zijn bezoek in 2011 zwaar was verloren bij een spelletje tafeltennis, kreeg hij een half jaar later zowaar een pingpongtafel toegestuurd: om te oefenen!

2) Weigeren mag!

Niet elk cadeau blijkt ook achteraf wel een cadeau te zijn. Bij het zien van een groot, houten paard ’s ochtends voor hun stadsmuren moeten de inwoners van Troje blij hun ogen hebben uitgekeken. De aanvankelijke euforie maakte echter erg snel plaats voor … nu ja, u weet hoe het verhaal is afgelopen.

1) Denk groot: geef een standbeeld

Waarom geen monument cadeau geven, met een beetje geluk blijft het eeuwenlang overeind staan als symbool van de goeie relaties. Het Vrijheidsbeeld dat Frankrijk aan de Verenigde Staten gaf, heeft nog niets van haar glorie verloren. Het ging dan ook om één van de duurste geschenken in de geschiedenis.

Over TadaBlog

Dit is de blog van Cadeaubon website TadaBon, waarin we niet enkel nieuws delen over onze initiatieven maar ook een heleboel cadeautips! Cadeaubon

Ben je een handelaar? ook jij kan eenvoudig een cadeaubon aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.