Amacarons Gent, macarons in alle kleuren van de regenboog

Gent heeft er weer een fijn adresje bij. Wie in het hartje van de stad rondloopt en zin heeft in wat lekkers, moet bij Amacarons in de Voldersstraat langsgaan. Naast een ruim assortiment macarons in de winkel, kan je sinds september ook in het café boven terecht waar je van een heerlijke verwenkoffie, sandwich of high tea kan genieten.

amacaron

Chef-patissier Moreno Adriaenssens (vandaar Amacarons) bereidt de macarons artisanaal in Sint-Niklaas. Na macarons bij de koffie te serveren in zijn vorige koffiebar Morenos in Beveren, merkte hij dat de kleurrijke lekkernijen enorm in de smaak vielen.

moreno-small-2

Niet alleen de klanten waren overtuigd, maar ook restaurants, hotels, bakkers en delicatessenwinkels raakten geïnteresseerd. Dit stimuleerde Moreno om een webshop te openen, en toen zijn macarons nog succesvoller werden, hakte hij de knoop door en ruilde zijn koffiezaak in voor een macaronwinkel in Sint-Niklaas. Later volgde een winkel in Wijnegem Shoppingcenter. Als kers op de taart won Amacarons in 2013 de Horeca Hospitality Award voor ‘Beste Macaron shop van België’.

Een winkel in Gent mocht dus niet ontbreken. Het werd een leuke plek waar je tijdens het shoppen even een adempauze kan nemen in een prachtig décor. Moreno biedt je er 25 smaken macarons aan, die voortdurend wisselen.

amacaronscafe

Naast de voor de hand liggende smaken, kan je ook proeven van bijvoorbeeld de Mojito-macaron. Tot 1 oktober staat de safraansmaak met toetsen van amandel en rijstpap in de kijker. Daarna komt de wintercollectie eraan met onder andere speculaassmaak.

Wie niet zo gek is van macarons moet de winkel daarom niet voorbijlopen. Moreno verkoopt ook andere zoetigheden, zoals chocoladeparels, chocolade zoenen en zelfs jenever! Verder kan je er ook terecht voor gepersonaliseerde macarons. De delicatessen kunnen bedrukt worden met een tekst, foto of logo. Ideaal voor je bedrijf, trouwfeest of als alternatief voor doopsuiker.

amacarongepersonaliseerd-1

Tijdens het shoppingweekend in Gent, dat plaats vindt 4 en 5 oktober, kan je vanaf 9u30 trouwens lekker gaan ontbijten in Amacarons. Om een glaasje spumante, koffie, boterkoekjes en nog veel meer te krijgen, is reserveren wel noodzakelijk.

Voor de zoetebekjes vind je hier uiteraard snel een cadeau. Twijfel je echter over de smaken en laat je de ontvanger liever zelf kiezen? Dan is een Amacarons cadeaubon van Tadabon uiteraard dé uitweg!

amacaronscirkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.