't Paradijs Van Wenemaar

Geen online geschenkbonnen beschikbaar

Op dit moment kan je helaas nog geen online geschenkbonnnen kopen voor 't Paradijs Van Wenemaar. Maar breng ons gerust een bezoekje in Gent!


Bent u de eigenaar van 't Paradijs Van Wenemaar? Activeer je winkel of contacteer TadaBon en wij helpen de shop te activeren!


Meer geschenkbonnen in Gent


Over 't Paradijs Van Wenemaar

In het historisch hart van Gent vind je ’t Paradijs Van Wenemaar, kortweg ‘t Paradijs. Ooit woonde daar de invloedrijke patriciër en knappe diplomaat Willem Wenemaar met zijn vrouw. Vandaag baten chef Christophe Van Alboom en zijn (gast)vrouw Tania Daeninck er een stijlvolle brasserie uit. Welkom in ’t Paradijs, een brasserie die haar naam niet gestolen heeft.

‘t Paradijs ligt aan het Veerleplein, waar de lantaarnpalen oplichten telkens er een Gentse baby wordt geboren – een werk van de Italiaanse lichtkunstenaar Garutti. Aan de overkant pronkt het stoere Gravensteen, en naast de deur heb je de Oude Vismijn met het interactief toeristisch infokantoor. Op het terras van ’t Paradijs kan je gerust een hele middag doorbrengen, om te genieten. Van het eten, het drinken, het erfgoed en mensjes kijken. Een betere ligging kan je je haast niet wensen.

Ook binnen is het gezellig vertoeven, zeker wanneer de dagen kouder en korter worden. ‘t Paradijs is met smaak ingericht, met mooie materialen. Het interieur is warm en zet een ontspannen toon. De combinatie van een vriendelijke ontvangst en een vlotte bediening wordt zeldzaam. De uitbaters van ’t Paradijs en hun personeel tonen het goede voorbeeld. Ze dragen professionaliteit en kwaliteit hoog in het vaandel, zonder aan karakter in te boeten. Je voelt je meteen thuis.

Op de kaart staan de traditionele gerechten van een klassieke Frans-Belgische keuken. Een malse steak, scampi diabolique of met look, Gentse stoverij met Gulden Draak, een tomaat garnaal, mosselen – als daarvoor het seizoen is aangebroken, … En ken je de ‘Josper’? Dat is een gesloten oven op houtskool die wonderen doet voor de smaak en het aroma van vlees en vis. Het is de onbesproken lieveling van menig topchef. Zo een heerlijk gegrild stukje vlees of vis moet je hier beslist eens proeven. Wat dacht je van Angus beef, bijvoorbeeld? Met een streekbiertje erbij, uiteraard, of een lekker glas wijn.

Wat je ook kiest, elk gerecht wordt op het moment zelf en met dagverse producten voor je klaar gemaakt. “Dat is het allerbelangrijkste”, zegt uitbater Christophe Van Alboom. “Zelfs de frietjes worden met de hand gesneden.” En dat proef je. Op zo goed als elk moment van de dag. De keuken van ’t Paradijs is namelijk doorlopend open, elke dag, van 12 tot 22 uur. Ze zijn dun gezaaid, de adresjes waar je de voeten onder tafel kan schuiven en weet dat het lekker zal zijn, en gezellig - wat de gelegenheid ook moge zijn. In ’t Paradijs Van Wenemaar zit je goed!