5 nostalgische herfstspelletjes van onder de 5 euro

Nu de zomer in een diepe winterslaap wegdommelt, klopt de herfst op de deur. De bomen veranderen van groen naar geel, oranje, bruin. En vallen tenslotte af. We ruilen de zonnige terrasjes in voor een avondje bankhangen onder een zacht dekentje met warme kopje chocolademelk. De Afrikaanse in mij is dol op de herfst. Niet door het wisselvallige weer, maar de avondjes waar de gezelschapspelletjes onder het stof vandaag gehaald zijn de max. Wat is er beter dan tijd door te brengen met familie en vrienden? Lees hieronder enkele spelletjes waar ik na 16 jaar nog steeds geen nee tegen kan zeggen.

1. Punnik vrouwtje

IMG_4157Vlak voor het avondeten, als moederlief druk in de keuken bezig was, punnikte ik in een hoekje. Punniken wordt ook wel klosje breien genoemd. Het is een handwerktechniek waarbij je door middel van een punnik klosje en een haakje een dikke draad van wol maakt. Je kunt er alles mee doen: van armbandjes, tot bloemen en tasjes. Ook combinaties met verschillende kleuren zijn makkelijk te gebruiken. Bij elke set wordt er bovendien een handleiding meegegeven.

2. Backgammon met lieveheersbeestjes en bijtjes

full10024802Ik ben dol op lieveheersbeestjes! Deze variant van het spel behoort puur daarom tot mijn favorieten. Backgammon is een bordspel waarbij de twee spelers over het veld naar een andere kant moeten laten lopen volgens de worpen van de dobbelstenen. De tegenstanders lopen in tegengestelde richting. De losse stenen van de tegenstanders kunnen veroverd worden. Het leuke van dit houten spelletje zijn de lieveheersbeestjes en de bijtjes natuurlijk.

3. Kogelpyramide

kogelpyramideBij Kogelpyramide krijg ik spontaan de slappe lach van mijn jeugdherinneringen. Het is geen kegelspel waarbij de kegels omver gegooid moeten worden met een bal. Kogelpyramide is een spel met kleine houten kogeltjes die opgestapeld moeten worden tot een pyramide. De gelijkenissen met Jenga zijn sterk, alleen is het een stuk moeilijker en grappiger om kogels op te stapelen zonder de toren te laten vallen. Een topavond is verzekerd.

4. Vlooienspel paddenstoel

10241-500x500Het normale vlooienspel is een simpel spelletje waarbij fiches in een bak geschoten moeten worden. Met een fiche wordt er op de rand van een ander fiche gedrukt zodat deze in de lucht springt. De fiches die in de lucht springen lijken op vlooien. Stel je eens voor die fiches in een grote paddenstoel te schieten. Geweldig niet?

5. Drie op een rij kevertjes editie

drieopeenrij keverEen van de oudste spelletjes die ik ken, blijft drie op een rij! Het maakt niet uit hoe oud ik ben, ik blijf het leuk vinden. Tegenwoordig bestaan er zelfs apps en online varianten van. Toch vind ik het houten bordspel de beste! En die kevertjes en lieveheersbeestjes in verschillende kleuren maken het helemaal af!

Alle spelletjes zijn online te koop via http://winkel.joydesign.eu/contents/nl/d322.html. Heb je nog spelletjes die perfect in deze lijst passen? Laat het gerust weten!

Over TadaBlog

Dit is de blog van Cadeaubon website TadaBon, waarin we niet enkel nieuws delen over onze initiatieven maar ook een heleboel cadeautips! Cadeaubon

Ben je een handelaar? ook jij kan eenvoudig een cadeaubon aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.