Help

Haal het meeste uit je TadaBon ervaring

← terug naar overzicht

Hoe kan ik cadeaubonnen verifiëren?

2014-05-22 14:57:17
Het belangrijkste om te onthouden is dit: de essentie van de bon is zijn code van 16 karakters. Geldige code = geldige bon, win elke vorm de klant in je winkel deze code ook toont.


De 2 typische vormen waarin iemand zijn cadeaubon-code aan jou kan presenteren in je zaak, zijn:
  • Op een afgedrukte cadeaubon (waar onderaan 'toon deze code' staat).
  • Op een email die hij ontving met zijn cadeaubon code erin.
Ok, dus een klant komt in je winkel met een cadeaubon of email van TadaBon. Hoe weet je of deze geldig is, i.e. reeds betaald en niet reeds eerder gebruikt?

Hoe verifiëren dat een cadeaubon code geldig is

De code wordt aan jou als handelaar op verschillende manieren gecommuniceerd: via de notificatie-email, via de TadaBon backend onder 'verifieer bonnen', en via de QR code.

De notificiatie email

Als handelaar ontvang je een email telkens iemand met succes een TadaBon voor jouw zaak koopt. Deze mail bevat de code van de bon (zowel als de ontvanger, een voorbeeld hoe de bon eruit ziet, het bedrag en de einddatum...).

In principe kan je de code en gegevens uit deze mail op een centrale lijst zelf schrijven, en op die lijst de code opzoeken (en aanduiden) als iemand in je winkel komt. Die centrale lijst kan de vorm van een eenvoudig blad papier aannemen, of misschien een Excel bestand op de computer aan je kassa dat je regelmatig bijhoudt.

Dit is de eenvoudigste methode voor laag volume aan bonnen, en wanneer je bijvoorbeeld geen computer / laptop  smartphone met internet beschikbaar hebt in je winkel.

De 'verifieer cadeaubonnen' sectie in shop manager


Heb je een computer, iPad of Smartphone met internet in je winkel, dan kan het heel eenvoudig: log in (we onthouden je login) in de shopmanager en ga naar 'verifieer bonnen'. Hier vindt je een real-time up-to-date lijst van bonnen+codes die:
  • Met succes betaald werden.
  • Nog niet als 'gebruikt' gemarkeerd werden.
Je kan hier dus eenvoudig en snel de code opzoeken van een bezoeker eens deze in je winkel komt met een bon, en aanduiden als gebruikt zodat de bon niet kan worden hergebruikt!

Uitstekende service is belangrijk voor ons

Jouw succes is ons succes!

  • Transparante prijzen, geen verrassingen.
  • Gebruiksvriendelijk voor jou en je klanten.