De Gentse Brugse Poort bruist met adresjes als WOEST en Café Congé

Geschreven in categorie Leuke winkel op door .

De Gentse volkswijk Brugse Poort heeft altijd al een beetje een ‘aparte’ reputatie gehad met zijn erg sociale karakter en veel diversiteit.

(Waarschuwing: wat volgt klinkt vast bijna té lovend om geen promocampagne te zijn, maar is 100% vanuit persoonlijke ervaring als trouwe Brugse Poort bewoner en de inmiddels vele enthousiaste uurtjes in deze adresjes doorgebracht :))

Wat je dan krijgt is één van de laatste betaalbare plaatsen om als jong gezin te gaan wonen, en als er 1 woord is waarmee je de Brugse Poort dan ook elk jaar meer kan omschrijven is het ‘jong’!

Echter, er waait een toffe wind in de Brugse Poort! Het Zuurstof Voor De Brugse Poort initiatief waarmee stad Gent fors investeerde in leefbaarheid met o.a. mooi aangelegde parken, straten met minder autoverkeer die vriendelijker voor fietser en voetganger zijn, en algemeen gewoon een leuker ruimtegevoel.

Een jonge bevolking, een wandelafstand van Gent Centrum, een immer toenemende ‘leefbaarheid’ vol ruimte, parken en ontmoetingsruimten: wat heeft een wijk nog meer nodig vraag u? Het antwoord: leuke adresjes natuurlijk, waardoor je niet per sé naar dat centrum dient af te zakken voor een goede tijd!

En nu hebben we dus ook die kers op de taart, of beter 2 kersen, met er recent bijgekomen WOEST en Café Congé!

WOEST

WOEST in de Drongensesteenweg is een nieuw walhalla voor foodies waar je niet enkel heerlijk en gezond kan lunchen en ontbijten, maar ’s avonds ook genieten van tapas. Zowel stijlvol en ruim ingericht vanbinnen, als voorzien van een mooie buitenruimte, inclusief strandstoelen in de zomer om heerlijke te loungen. Uitbaters Jelle en Melissa zijn niet alleen altijd super vriendelijk, ze geven duidelijk heel erg om elke maaltijd met superverse ingrediënten en mooi verzorgd te bereiden.

Nieuwe co-working space WATT Factory in hetzelfde gebouw voegt ook een ‘professionals’ toets toe aan de Brugse Poort, maar stiekem kan je je ook wel erg vlot installeren voor een ochtend met de laptop in WOEST zelf (met een gestadige stroom koffie uiteraard!).

Persoonlijke aanraders: lunch met hun verassende toasts, koffie à volonté en even de emails checken op de laptop, tapas avonds, ontmoetingsplaats voor business lunch.

Café Congé

Café Congé aan het Fonteineplein mikt hard op gezelligheid en gezinsvriendelijkheid. Door de ligging aan het Fonteineplein is het ook echt een droom voor ouders die even gezellig een terrasje willen doen en bijkletsen met de kroost erbij zonder schrik. Naast een toffe selectie aan aperitieven, koffies, kan er ook een lichte maaltijd eten aan een uiterst democratisch prijsje (hun ‘medium’ spaghetti is allesbehalve ‘medium’ in mijn ervaring :)).

Gastheer en -vrouw Dimitri Dauwens en Charlotte Frans verdienden hun strepen bij ’t Spijker, en dat ze ervaren zijn voel je aan de efficiënte en vriendelijke bediening.

Aanrader: een medium spaghetti, fijnproeven van de biertjes die op dit moment op tap zijn, een zonnige zondagnamiddag even uitblazen met de kids erbij, op een minder zonnige dag knus binnen kruipen met een bordspel.

Van zuurstof alleen kan een mens niet leven

Kortom, 2 nieuwe topadresjes, netjes gespreid binnen de Brugse Poort, met elk een eigen karakter. Als bewoner van de Brugse Poort en omstreken moet je niet langer helemaal naar centrum Gent sjokken voor een gezellige tijd met top drankjes en hapjes! Sorry Bus 3 (of fietssnelweg Coupure, of wandeltochtje de recent geknipte Phoenixbrug over), je blijft een plaatsje in ons hart hebben, maar je zal ons vanaf nu iets minder zien!

En jawel, u raad het al: als je de gelukkige bezitter bent van een Cadeaubon Gent kan je er natuurlijk in beide adresjes mee terecht 🙂

Over TadaBlog

Dit is de blog van Cadeaubon website TadaBon, waarin we niet enkel nieuws delen over onze initiatieven maar ook een heleboel cadeautips! Cadeaubon

Ben je een handelaar? ook jij kan eenvoudig een cadeaubon aanbieden.