3 leuke adresjes in Gent

Geschreven in categorie Algemeen op door .

Frituur De Frietketel is een begrip in Gent en omstreken. Voor knapperige goudgele frietjes (gebakken in plantaardig vet) moet men bij ‘De Frietketel’ zijn. Wat deze frituur zo anders maakt is hun assortiment aan huisbereide vegetarische frituursnacks en sauzen. Ooit al een bloemkoolburger of vegetarische stoverijsaus geproefd? Dankzij hun uitgebreide gamma aan vegetarische frituursnacks bestaat ongeveer 40% van het cliënteel uit vegetariërs,                       net zoals de uitbaters zelf.

De Frietketel 1

Het is niet alleen dankzij hun vegetarische snacks dat ‘de Frietketel’ door sommigen gezien wordt als het beste frituur van Gent. Ondanks de lange wachtrijen, de tol van de roem, gaat het er steeds vlot vooruit. De vriendelijke en snelle bediening verdient dan ook alle lof!

 

De winter is in het land. Om jezelf te verwarmen is het misschien een goed idee om eens een bezoekje te brengen aan Sauna Aqua Azul. Een Gentse sauna in prachtige Art Deco stijl.

Sauna

Het pand zelf is een voormalig handelshuis uit 1911. Geen mens die toen ooit had gedacht dat het in 1984 omgevormd zou worden tot een badhuis. Gelukkig zijn veel elementen van vroeger bewaard: glas-in- loodramen, muurfriesen, wandmeubels…Kortom: een unieke locatie. Ook de inrichting van Sauna Aqua Azul mag er zijn. Het interieur werd namelijk ontworpen door binnenhuisarchitect Jan Vandendorpe.

Bij Sauna Aqua Azul kan je genieten van verschillende faciliteiten. Wat dacht je van een Finse droge sauna, een bubbelbad of een stoombad met eucalyptus? Dit zijn slechts drie van de vele mogelijkheden. Een absolute aanrader is de Saunagang. Men legt een bepaald parcours af in het badhuis waarbij je eerst opwarmt, daarna afkoelt en uiteindelijk een rustpauze hebt. Het is mogelijk om tijdens je saunabezoek twee tot drie saunagangen te doen.

 

Kijken-proeven-genieten is het motto van Vom Fass. Zoals de naam al doet vermoeden is Vom Fass een winkeltje vol vaten. De eerste winkel werd in 1994 geopend in het Duitse stadje Regensburg. 20 jaar later is het nog altijd een groot succes met 270 partners met vestigingen over de hele wereld.

Vom Fass

Bij Vom Fass vind je oliën, sterke dranken, azijnen en likeuren. De troef van Vom Fass is het feit dat alle producten van bij kleine producenten uit het land van herkomst komen. Wie bij Vom Fass binnenspringt mag proeven zoveel hij/zij maar wil. Zodra je dan je keuze hebt gemaakt kies je gewoon nog een flesje (of je brengt er zelf één mee), en klaar is Kees. Een geweldig concept waar je gewoon van geproefd moet hebben.

 

Over TadaBlog

Dit is de blog van Cadeaubon website TadaBon, waarin we niet enkel nieuws delen over onze initiatieven maar ook een heleboel cadeautips! Cadeaubon

Ben je een handelaar? ook jij kan eenvoudig een cadeaubon aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.