Cadeautip knutseltip: vintage mason jar voor in de badkamer

De nieuwste rage van 2014 is absoluut de mason jar. Je vindt het overal: Facebook, Tumblr, Pinterest, Favim ect. Je kunt er alles meemaken: dessert potjes, drank potjes, tandenborstel houders, kruidenpotjes, lampen… Niets valt uit de boot. Dit vintage setje brengt een vleugje nostalgie in de badkamer.

Mason Jar versieren benodigdhedenWat heb je nodig?
3 mason jar potten in verschillende grootte
Water vaste verf in een spuitbus of graffiti in een kleur naar keuze
Versiersels voor de potjes: lintjes, gekleurde etiketten, ect
Sterke secondelijm voor alle oppervlakten
Hamer/boor
Zeeppompje
Schroevendraaier
Vloeibare zeep
Wattenstaafjes/watten schijfjes/tandenborstels
Doorzichtige inpak folie
Ronde of vierkante spiegel waar alle potjes op passen

mason jar met zeeppompje

Stap 1

Om te beginnen neem je de deksels. Teken op twee deksels een cirkel op de bovenkant, groot genoeg dat er een hand in past. Op de derde teken je een veel kleiner cirkel met een diameter van ongeveer 1,5 centimeter. Het is makkelijker om eerst een x te graveren met de schroevendraaier in het midden van de deksel.

Stap 2
mason jar dekselsBoor alle cirkels eruit zonder de deksels te beschadigen. Om zeker te zijn dat niemand zich door het metaal kan bezeren, schaaf je de kantjes bij met een beitel.

Een ander optie is met een spijker en een hamer de cirkels uit de deksels te slaan.

Stap 3
Steek het zeeppompje in de deksel met de kleinste cirkel. Plaats het pompje zo dat het op de bovenkant staat en draai het om. Om te zorgen dat het pompje op zijn plaats blijft, lijm je het gat dicht met secondelijm aan de binnenkant van de deksel.

Stap 4
Terwijl de dekseltje met het pompje droogt, neem je de andere twee potjes. Spuit ze met water vaste verf in een leuk kleurtje. Laat de potjes drogen. Je hoeft de potjes niet te verven, deze stap sla je dan over.

Stap 5
Vul een potje met vloeibare zeep en draai de deksel met pompje erop. Vergeet het stopje niet te plaatsen op het pompje om lekken te voorkomen. De andere twee potjes kun je bijvoorbeeld vullen met wattenstaafjes, tandenborstels of watten schijfjes.

mason jar badkamer-style
Stap 6
Plaats alle potjes op een spiegel en pak het in met doorzichtige folie. Strik of knoop er een grote lint of strikje om.

Bronnen tekst en foto’s: pinterest & google
> diyinspired.com, lovegrowswild.com, sheknows.com & Sherri Mccrory (Pinterest)

Over TadaBlog

Dit is de blog van Cadeaubon website TadaBon, waarin we niet enkel nieuws delen over onze initiatieven maar ook een heleboel cadeautips! Cadeaubon

Ben je een handelaar? ook jij kan eenvoudig een cadeaubon aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.