Bellissimo! 8 cadeautips voor iemand die zijn hart verloor aan Italië

Als ik aan Italië denk, denk ik als wijnliefhebber natuurlijk aan een glaasje wijn om de dorst te lessen. Rode, witte, droge, zoete, … Ik lust alles! Maar ik denk ook aan het warme weer, de smalle straatjes, de verfijnde keuken en niet te vergeten de toren van Pisa. Venetië en Toscane staan hoog op mijn lijstje van favoriete steden.

Om mensen die hun hart in Italië hebben achtergelaten te verrassen, zijn hier acht leuke cadeautips die ze absoluut niet zullen teruggeven. Alle cadeautjes zijn online te bestellen, dus een tripje Italië is helaas niet nodig. Hier volgen acht Italiaanse cadeautips.

1. Kookboek

italiaans kookboekDe Italiaanse keuken behoort tot een van de favorieten in de wereld. Er is geen andere bevolking op aarde die spaghetti ‘s en pizza’s op meer dan tien verschillende manieren kan maken. In elke boekenwinkel zijn Italiaanse kookboeken te koop. De keuze zal moeilijk zijn. Kookboeken voor spaghetti op Italiaanse wijze, pizza a la di mama of toetjes uit Italië… Het is aan jou. En waarom niet van alles wat?

Koop een Italiaans kookboek op bol.com ->

2. Manchetknopen

vespaSmaakvolle vaders zijn te herkennen aan hun manchetknopen. Niet alleen hebben ze een voorraad in verschillende groottes, maar ook in verschillende kleuren. Voor de Italiaanse liefhebbers zijn er manchetknopen met Italiaanse vlag, met gekleurde Vespa’s of met iconische maskers van de Italiaanse komedie.

Koop Italiaanse manchetknopen bij Italiëpunt.nl ->

3. Venetiaanse maskers

venetiaans maskerVroeger werden deze maskers gedragen om sociale status te verbergen tijdens het twaalf dagen durende carnavalsfeest. Nadat Venetië in de handen kwam van het toenmalige Lombardije en Napoleon, werd de traditie afgeschaft. Tegenwoordig worden deze maskers meer gebruikt als decoratie in het huis. Het is een leuk cadeautje voor iemand die van carnaval en verkleedfeestjes houdt.

Koop hier venetiaanse maskers ->

4. Toren van Pisa kopjes

toren van pisa tassen

Niet alleen zijn deze kopjes opgestapeld even scheef als de echte toren, ze lijken elk ook op een deel ervan. Ze zijn perfect om een Espresso of Cappuccino uit te drinken.
De kopjes zijn gemaakt van witte keramiek en zijn vaatwasser bestendig en magnetronbestendig.

Koop Toren van Pisa kopjes online ->

5. Reisgids/wandelgids/Wegenkaart

Voor wie verliefd is aan het Italiaanse landschap, is een wandelgids een must have. Niet alleen zijn de Alpen in hetreisgids italie van het land aanwezig, denk ook aan de Mont Blanc bij de grens met Frankrijk. Natuurlijk vergeet ik de De Etna in het zuiden van het land, de gletsjer Gran Corno of de Italiaanse eilanden Sicilië en Sardinië niet. De natuurliefhebber heeft genoeg opties voor een rustgevende uitstap.

Voor wie liever de smalle straatjes rondstruint om de Italiaanse cultuur op te snuiven, zijn reisgidsen met top locaties en restaurants een beter alternatief. Om de roadtrippers niet te vergeten: wegenkaarten zullen die helpen niet te verdwalen op de Italiaanse (snel)wegen naar avontuur.

Koop reisgidsen voor Italië op De Zwerver ->

6. Taviani dvd-box

padre padrone

De broers Taviani, Paolo en Vittioni, werken samen sinds ze een passie voor film ontdekten toen ze klein waren. Ze begonnen hun carrière als journalisten in een Toscaans dorp. De eerste doorbraak kwam met de film Padre Padrone. De film gaat over de zesjarige jongen, Gavino, die door zijn vader van school wordt gehaald om schapenherder te worden. Uiteindelijk weet Gavino te ontsnappen.

De broers Taviani hebben veschillende topfilms op hun naam staan: Kaos, La Notte Di San Lorenzo, Tu Ridi, Caesar must Die, La masseria delle Allodole en Fiorile…

Taviani films op bol.com ->

7. Proefpakket Italiaanse wijnen

recioto wijn

De fijnproevers onder ons zullen altijd blij zijn met een setje goede wijnen uit het druivenland. Er is zoveel aanbod: van de bekende soorten Lambrusco en Vermout tot speciale wijnen voor zij met een verfijnde smaak. Zelfs de lekkere zoete wijnen Recioto della Valpolicella uit Venetië en Vin Santo uit Toscane zijn te bestellen vanuit jouw luie stoel. Wil je de lat iets hoger leggen, dan kun je ook samengestelde mandjes kopen met wijn en lekkere knabbels.

Zoek italiaanse wijnen op wijnbeurs.be ->

(als de gelukkige zelf wijnkenner is, is het natuurlijk misschien beter een cadeaubon van een wijn handelaar cadeau te doen. Maar, wij zijn bevooroordeeld ;))

8. Vespa ritje

Rondrijden in de natuur en genieten van de frisse lucht of cruisen door de straatjes in de stad… Of het nu in Italië is of hier in België, kortom een ritje in een Vespa warmt elke hart op en jaagt de stress weg. Dit is zeker een aanrader voor de snelheidsduivels onder ons.

Verschillende Belgische organisaties hebben zich gespecialiseerd tot echte Vespa-kenners. Ze hebben een groot aanbod aan motoren en routes. Anderen bieden ook combinaties aan met eetgelegenheden in de natuur of bij een hoeve. Zelfs een weekendje cruisen is een mogelijkheid. Kortom voor elk is er wat wilds!

Vespa ritjes op vesparoute.com ->

vespa

Zoals we hopelijk op entertainende wijze hebben aangetoond: met een beetje hulp van Google heb je zo het perfecte cadeau voor vaderlief of moederlief gevonden. Wie een grotere budget heeft, een reisje Italie slaat niemand af. Zeker niet om ter plaatse een verjaardagscadeau uit te kiezen.

Over TadaBlog

Dit is de blog van Cadeaubon website TadaBon, waarin we niet enkel nieuws delen over onze initiatieven maar ook een heleboel cadeautips! Cadeaubon

Ben je een handelaar? ook jij kan eenvoudig een cadeaubon aanbieden.

Een gedachte over “Bellissimo! 8 cadeautips voor iemand die zijn hart verloor aan Italië

  1. Wouter Smet

    Bij deze dan toch vanaf vandaag (want ‘AkiSmet’ liet toch echt wel nog steeds massa’s teveel spam door): DisQus comments op de TadaBon blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.