Back to school cadeautips!

Back_to_school

Over enkele weken is het weer zo ver: je zet de kinderen elke schooldag af aan de schoolpoort of misschien duik je zelf weer in de boeken. School kan soms zwaar zijn en dat is een reden te meer om de schoolgangers te verrassen met een ‘back to school’-cadeau. Enkele ideetjes:

Van boekentassen tot drinkbussen

Kinderen willen elk jaar een nieuwe boekentas. Ze volgen hiervoor liefst de trends en kiezen er een van hun favoriete Disney-figuren of tv-programma. Denk maar aan Mega Mindy, Cars, The Minions of Frozen. Ook boekentassen met superhelden vliegen vaak de deur uit omdat ze zo populair zijn bij jongens. Een bijhorende pennenzak met potloden en stiften mag zeker niet ontbreken.

asset-615636 asset-545350

Niet enkel mooie boekentassen kunnen kinderen plezieren, maar ook brooddozen en drinkbussen. Ze bestaan in allerlei vormen, maten en kleuren zoals bijvoorbeeld de brooddoos in de vorm van een groot Lego-blok. Uiteraard bestaan er drinkbussen en brooddozen in meer neutrale kleuren die geschikt zijn voor volwassenen.

lego-mini-boxzoom_18a21a2f367e4eedb98a3cd75f6f540f

Boeken

Zij die vrienden, vriendinnen of zichzelf een cadeau willen schenken kunnen kiezen voor een boek of een boekenbon. Enkele populaire boeken op dit moment:

Het recent verfilmde boek Paper Towns van John Green vertelt het verhaal van Q en Margo Roth Spiegelman die een dode man vinden in het park. Ruim tien jaar later verdwijnt het meisje. In zijn zoektocht naar Margo komt Q erachter dat zij toch niet is wie hij had gedacht. (genre: young adult)

Cécile door Ish Ait Hamou gaat over een elf-jarig jongetje Djibril. Hij woont in het zuiden van Marokko. Een schokkende gebeurtenis haalt zijn leven overhoop en hij komt in Parijs terecht. Daar leer hij een jonge vrouw kennen, genaamd Cécile. Djibril raakt steeds meer verwikkeld in haar duistere kwellingen. Hij vreest dat hij zijn familie en thuisland nooit meer zal kunnen terugzien. (genre: fictie)

In Het meisje in de trein van Paula Hawkins neemt het hoofdpersonage Rachel elke dag de trein en gluurt onderweg bij mensen binnen. Omdat ze alcoholiste is, heeft ze soms last van geheugenverlies. Wanneer ze op een dag naar de politie stapt om een rare gebeurtenis te melden, geloven ze haar ook niet meteen. (genre: thriller)

             Opmaak 1 9789022330494Afbeelding

USB-sticks

Iedereen kan USB-sticks gebruiken, of het nu is om presentaties op te slaan, foto’s te bewaren of films en series op te downloaden. Dit is dan ook het ideale cadeau voor studenten, zeker als de USB-sticks er origineel uitzien. Je kan ze kopen in de vorm van dieren zoals pinguïns of panda’s, maar ook in de vorm van ijsjes of lipstick. Keuze genoeg voor iedereen!

pinguin%20usb%20stick-228x228Panda%20usb%20stick-228x228

ijs-usb-stick-8gb-a4792-500x500lipstick%20usb%20stick%203-500x500

Geschenk voor jezelf

Het is altijd leuk om een cadeau te krijgen, maar je kan jezelf gerust ook iets cadeau doen. Koop jezelf een fitnessabonnement of trakteer jezelf op een dagje wellness. Op die manier blijf je sportief en begin je ontspannen aan het nieuwe schooljaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.