7 tips om een cadeau in stijl te openen.

Geschreven in categorie Geschenken op door .

Ooit een geschenk gekregen waarvan de verpakking alleen al doet vermoeden dat je niet met een enthousiaste “Wow! Cool!” gaat reageren? Of je zorgen gemaakt dat je tante Rita weer met sportsokken komt aanzetten voor je verjaardag? Nog voor het pakje open is vraag je je al zenuwachtig af hoe je gaat reageren…

Geen nood! We zetten hier enkele tips op een rijtje om je van je pakjesangst af te helpen.

featured

1 Lees eerst het kaartje

Als er een kaartje bij het cadeau zit, lees dat dan eerst. Misschien staat er een tip in over het cadeau, bijvoorbeeld dat ’t erg breekbaar is… Je koopt er ook wat tijd mee, en kan al iets leuks zeggen over het kaartje.

2 Doe de verpakking traag open

Inpakpapier te lijf gaan als een politiehond een meute plunderaars kan je echt niet maken als je ouder bent dan vijf. Neem je tijd. Zit ook niet al te voorzichtig te prutsen om elk stukje plakband zonder papierscheuren los te maken, dat is uitstelgedrag.

3 Zeg niet meteen dank je

Als je het cadeau openmaakt, volgt misschien niet meteen een enthousiast “Precies wat ik nodig heb, hoe wist je dat?“, maar probeer toch iets meer te zeggen dan het obligate dank je wel. “Oh, wat een mooie kleur” bijvoorbeeld. Zo toon je dat je het geschenk met aandacht bekeken hebt. En dan kan je wel dank je zeggen, natuurlijk.

Lego cadeau

4 Eerlijk? Laat eerlijkheid achterwege

Zelfs al vind je de vaas spuuglelijk, zou je liever in een jute zak de straat opgaan dan zo’n t-shirt te dragen of draait je maag om bij de gedachte aan de laatste keer dat je rum gedronken hebt, zeg er niets van. De gever heeft er niets aan je eerlijkheid, en een bedankje telt heus niet al liegen.

5 Eerlijk? Eerlijk duurt het langst

Bij sommige geschenken kan je wel beter meteen zeggen wat je denkt. Bij een cadeaubon om te gaan diepzeeduiken als je niet kan zwemmen bijvoorbeeld, of als je een grasmaaier krijgt terwijl je geen gazon hebt. Maar dat zijn zowat de enige uitzonderingen. Meestal is het echt beter om gewoon blij te zijn met het gebaar. Wat er dan verder met het cadeau gebeurt, beslis je zelf. In nood is er altijd nog tip 7.

6. Leg het cadeau niet meteen weg

Blader eens door het boek, doe de sjaal om of pas de handschoenen. Overdrijf niet met positieve uitroepen, je staat niet op scene. Maar een cadeau snel aan de kant leggen zonder het verder een blik waardig te gunnen is sneu voor de gever.

7. En als het echt té erg is…

Is er nog altijd tweedehands.be, e-bay of een rommelmarkt.

Deze situaties vermijden als je zelf een cadeau geeft? Kies bij TadaBon een cadeaubon waar de ontvanger zelf mee naar de winkel kan.

 

Over TadaBlog

Dit is de blog van Cadeaubon website TadaBon, waarin we niet enkel nieuws delen over onze initiatieven maar ook een heleboel cadeautips! Cadeaubon

Ben je een handelaar? ook jij kan eenvoudig een cadeaubon aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.