Kan een cadeaubon een persoonlijk geschenk zijn?

Cadeaubonnen: een gemakkelijkheidoplossing?

De reputatie van cadeaubonnen kreeg de voorbije jaren enkele tikken. De kopers zouden kiezen voor een gemakkelijkheidoplossing, door bijvoorbeeld bij tijdsgesprek vlug nog even een bon in te slaan. Of ze zouden gaan voor de handige uitweg, wanneer de inspiratie even zoek is. Maar is dit nieuwe imago wel altijd terecht of kan de cadeaubon een even persoonlijk geschenk zijn als pakweg een zelfgebreide sjaal of een verrassingsetentje met alles er op en er aan? We zochten het voor u uit!

De persoonlijke cadeaubon

Cadeaubonnen bestaan in alle maten en kleuren maar grofweg zijn ze op te delen in twee categorieën. Degene die slechts in één specifieke winkel geldig zijn en de cadeaubonnen waarbij je een hele resem aan keuzemogelijkheden hebt. Die laatste zijn meer op een algemene ‘belevenis’ gericht en worden vaak, al dan niet terecht, als ‘lapmiddel’ aangevoeld. Daartegenover staan de cadeaubonnen voor een specifieke winkel, die vaak wel een hoogstpersoonlijk én leuk cadeau kunnen zijn. Daar zijn verschillende redenen voor maar de voornaamste is toch deze: elke winkel heeft z’n eigen identiteit.

Een hoogstpersoonlijk geschenk

‘Wijn’ heeft geen persoonlijkheid. ‘Kledij’ heeft geen persoonlijkheid. Maar dat winkeltje met Italiaanse specialiteiten waar ‘la nonna’ je persoonlijk kooktips geeft bij de soorten olijfolie die je aankoopt wél. Hetzelfde met die kledingzaak waar je bij de eigenares altijd terecht kan voor een goede babbel en die je vrolijk bijstaat met het juiste kleuren- en stijladvies.

Meer zelfs, de persoonlijkheid van sommige winkeltjes sluit soms ook aan op die van familieleden, vrienden en kennissen. Zoals de naam van een vriendin die spontaan bij je opkomt bij het voorbij wandelen van een specifieke winkeletalage, omdat dit ‘echt iets voor haar’ zou zijn. Met het geven van cadeaubonnen voor zo’n winkels, 100 procent op maat van de ontvanger, kan je absoluut niets fouts doen.

De ideale winkelervaring

En er is nog meer. Onze favoriete winkels bieden naast een persoonlijkheid nog iets extra: een ervaring. Je stapt een winkel niet enkel binnen omwille van het aanbod, maar ook om er in te snuisteren en plezier te beleven aan het rondkijken. Hoe vaak vroeg je niet aan een vriendin van waar ze dat leuke truitje heeft, waarna het enthousiaste antwoord dat volgde niet over het truitje zelf bleek te gaan, maar wel over dat leuke kleine goed verborgen winkeltje waar unieke maar toch betaalbare dingen te ontdekken vallen. En waar bovendien de muziek altijd prima klinkt.

Cadeaubonnen: een gift op zich

En daarom is een cadeaubon voor een specifieke zaak vaak een erg persoonlijk geschenk, dat toont dat je de ontvanger werkelijk kent. Met de bonus van het plezier van het shoppen er nog eens bovenop. Bij de echt leuke winkels is een excuus om binnen te stappen al een geschenk op zich.

Dus, waar wacht je nog op? Snuister rond naar een leuke cadeaubon en doe er iemand een plezier mee 🙂

Over TadaBlog

Dit is de blog van Cadeaubon website TadaBon, waarin we niet enkel nieuws delen over onze initiatieven maar ook een heleboel cadeautips! Cadeaubon

Ben je een handelaar? ook jij kan eenvoudig een cadeaubon aanbieden.

Een gedachte over “Kan een cadeaubon een persoonlijk geschenk zijn?

  1. Pingback: Bied cadeaubonnen aan voor een bepaald bedrag of voor een specifiek product, pakket of ervaring | TadaBlog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.