De 5 ergste cadeaus om te ontvangen

Geschreven in categorie Geschenken op door .

De Bijbel had het al helemaal juist: het is zaliger te geven dan te ontvangen. Deze feesttijden zijn weliswaar erg leuk en cadeautjes krijgen is daar een groot deel van, maar sommige cadeau’s krijg je liever niet! Hier hebben we vijf cadeautypes op een rijtje gezet die je niet altijd even graag in ontvangst neemt. Om teleurstellingen achteraf te vermijden, hou je misschien ook beter deze ranglijst even in het achterhoofd bij het zoeken naar het geschikte geschenk!

1. Het extreem goedkope cadeau

Zuinig zijn is in deze crisis tijden zeker en vast een gezonde deugd, maar je kan ook te ver gaan en dan wordt het gierig. Leuke trui in de solden kunnen scoren voor iemand met 85% korting? Goed gedaan! Versleten trui die duidelijk recht uit de kringloopwinkel – of erger, je eigen afgedankte garderobe – komt? Een beetje erover misschien.

Langs de andere kant, heb je ook…

2. Het ongepast dure cadeau

Je hebt op kerstavond afgesproken cadeautjes binnen een beperkt budget aan elkaar te geven. Jij geeft daarom een cd maar de andere geeft je meteen een hele stereo. Daar sta je dan ook maar mooi. Denk bij het geven van een cadeau ook steeds aan de verwachtingen aan het begin en kies overeenkomstig.

3. Het subtiel beledigende cadeau

Een cadeau van je schoonmoeder dat bestaat uit een geschenkbon voor twee uur gratis schoonmaak aan huis? Een handig boekje ‘tafelmanieren’? Misschien toch beter niet, tenzij je weet dat de andere persoon erom kan lachen!

4. Het duidelijke onaangepaste cadeau

Een geschenk dient altijd een beetje te tonen dat je de persoon die het krijgt kent, en dat je weet wat hen plezier zal doen. Dus denk toch misschien 2 keer na voor je die smartphone koopt voor het familielid dat van ‘online’ nog niet veel kaas heeft gegeten, die klepper van een roman voor iemand die niet graag leest, die speelgoedauto voor je kleine nichtje dat nog helemaal in de ‘princessenfase’ zit, of dat mooie stuk kookgerei voor je partner waarvan je weet dat hij koken haat!

In het bijzonder voor kinderen is het vaak belangrijk in het achterhoofd te houden wat gepast, ongepast of zelfs gevaarlijk kan zijn. Hou de leeftijd van de doelgroep op de speelgoed- of puzzeldoos daarom goed in de gaten!

5. Het ongeïnspireerde cadeau

Ik weet het, ik weet het, iedereen denkt nu meteen aan een bepaald soort ‘generieke’ cadeaubonnen waar de winkels je al jaren mee om het hoofd slaan (en uiteraard geloven wij dat een cadeaubon leuker is als hij van een specifiek winkeltje is dat je denkt dat op het lijf van de ontvanger geschreven staat :)), maar er zijn ook andere ongeïnspireerde cadeau’s. Een fles wijn is altijd leuk en in vele gevallen gepast, maar als het voor je partner op Valentijn is bijvoorbeeld, kan je vast en zeker toch op iets persoonlijker komen dan dat! Tenzij je partner wijnliefhebber is natuurlijk, ook al houdt een fles wijn cadeau doen dan weer nieuwe risico’s in 🙂

Het allerbelangrijkste…

Maar, heel belangrijk: als je een cadeau ontvangt, zelfs al lijkt het op het eerste gezicht niet meteen je ding, besef dat het toch wel altijd een heel mooi gebaar is. Want jawel, ook in die volkswijsheid zit waarheid: het is vooral het gebaar dat telt. Dus toon de gever je dankbaarheid en toon dan hoe het moet door zelf een super attent, origineel en op hun lijf geschreven cadeau te geven!

Veel geschenkplezier iedereen!

Over TadaBlog

Dit is de blog van Cadeaubon website TadaBon, waarin we niet enkel nieuws delen over onze initiatieven maar ook een heleboel cadeautips! Cadeaubon

Ben je een handelaar? ook jij kan eenvoudig een cadeaubon aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.