Typisch Antwerpse cadeaus

Antwerpen is een echte cultuurstad. Trek de stad in en kies een typisch Antwerps cadeau.

Elixir d’Anvers

elixir danvers

De likeur Elixir d’Anvers wordt bereid in FX de Beukelaer, een van de oudste en bekendste likeurstokerijen van België. Het recept van de bekende likeur werd samengesteld in een randgemeente van Antwerpen met kruiden en planten van over de hele wereld. De likeur, die nog altijd volgens de oude traditie bereid wordt, heeft weldoende en digestieve eigenschappen. De fantastische kwaliteit en smaak werd meermaals bekroond. Je kan de likeur onder andere gebruiken om cocktails te maken. Meng hiervoor 4 cl Elixir d’Anvers met 12 cl tonic en werk af met een citroenschijfje en ijsblokjes. Op die manier maak je een originele versie van de klassieke gin tonic.

Antwerpse handjes

antwerpsehandjes_koekje_zak_en_blik

De befaamde Antwerpse handjes zijn koekjes die in vele Antwerpse brood-, banket- en chocoladebedrijven worden geproduceerd. De handjes bestaan zowel als koekjes als in de vorm van chocolade. Ze staan teken voor vriendschap en zijn dus het geschikte cadeau voor je geliefden. Bestel ze hier online.

Stadswinkel

In de Antwerpse stadswinkel kan u typische cadeaus van de streek kopen. Van een artisanale gin tot een leuk t-shirt, de winkel heeft een uitgebreid assortiment. Je kan er ook een mand met klassieke streekproducten kopen. Alle producten hebben een link met Antwerpen en zijn bedrukt met het A-logo.

Diamanten en juwelen

Indien je graag een duurder cadeau wil schenken, kan je voor diamanten en juwelen kiezen.

Stad aan de stoof

9789058565068

Dit kookboek biedt een overzicht van de lokale culinaire specialiteiten van de stad Antwerpen en haar randgemeenten. Stad aan de stoof brengt het verhaal achter elk product. Denk maar aan roggeverdommekes, een klassieke variant van het rozijnenbrood of filet d’anvers. De recepten nodigen uit om te werken met de streekproducten, bijvoorbeeld de scampi met een saus van Elixir d’Anvers en appel.

Antwerpse volksliekes

naamloos

Zanger en muzikant Axl Peleman verzamelde vergeten Antwerpse volksliedjes en zette die opnieuw op muziek. Deze CD is onontbeerlijk voor de liefhebben van Antwerpse liedjes.

ANTWRP

 antwrp128672_02_4933

Het kledingmerk ANTWRP heeft T-shirts met frisse en opvallende prints. Op die manier zet je stad Antwerpen extra in de verf. Bestel ze online.

Bollekesbier

dk-adapted

Het bollekesbier van De Koninck is de smaak van ’t Stad. Het is Antwerpen in een flesje. Het bollekesbier heeft zijn naam te danken aan het bolvormige glas waarin het geserveerd wordt. Dit Antwerpse drankje vind je in elk café en op elk terras.

Antwerp City Card

8BF2D20A-3241-483D-91CCBBE86BDA9E7E_slide_1467881100919

Geniet van alle trekpleisters en toppers die Antwerpen te bieden heeft. Koop eenmalig een Antwerp City Card en je mag gratis binnen. Je kan kiezen voor een formule van 24, 48 of 72 uur. De tijd begint te lopen vanaf de eerste keer dat je de kaart gebruikt. Met de kaart kan je ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de stad. Bovendien krijg je ook toegang tot goedkope huurfietsen en een gratis zitje op de hopNstop shuttle. Bezoek onder andere de kathedraal, het Rubenshuis en het MAS met een enkele kaart waarvoor je tussen €27 en €40 betaalt.