Escape Games als uniek cadeau voor familie, vrienden of collega’s

Escape Games zijn een origineel cadeau voor wie familie, vrienden of collega’s wil verassen met een unieke en avontuurlijke uitdaging. Wil jij je samenwerkingscapaciteiten en je vindingrijkheid op de proef stellen? Lees dan vooral verder!

 

Escape Games is een concept dat al langer bestaat bij onze noorderburen en nu ook wordt aangeboden in België. Je wordt in een kamer geplaats en het doel is eenvoudig samen te vatten: ontsnap. Om dit te doen moet je verschillende raadsels tot een goed einde brengen, voorwerpen vinden die je verder helpen, hints ontdekken,… Samenwerking is een belangrijk aspect van de ervaring. Niet enkel leuk voor met familie of vrienden te doen maar dus ook een fantastische teambuildingsactiviteit.

escapegames 3
De oorsprong van de Escape Games ligt in een specifiek genre computerspellen waarbij een speler probeert te ontsnappen uit een digitale kamer. Al snel bleek bij het bouwen van de eerste fysieke escape rooms dat het concept een schot in de roos was! De ervaring wordt bij getuigenissen van de deelnemers achteraf met ontelbare superlatieven beschreven.

De escape rooms worden zo ontworpen dat je binnen het uur verschillende raadsels en opdrachten moet voltooien om zo hopelijk binnen de tijd te kunnen ontsnappen uit de kamer. De maximum tijd voor een escape room is meestal 60 minuten (en je kan je tijd wel gebruiken).

De kamers waarin je wordt geplaats zijn allemaal ingekleed in thema met vaak een leuk achtergrondverhaal aan verbonden. Je kan onder andere kiezen voor de folterkamer van het Gravensteen, een typische oude Belgische snoepwinkel, de zolderkamer van Opa Hector, de kamer van gevreesde moordenaar Z,… Om een volledig overzicht te zien van alle Escape Games in België kan u op deze link klikken.

Voor groepen van elke maat

Het aantal deelnemers per spel hangt af van welke room je kiest. Er bestaan kamers die voor 2 tot 6 personen ontworpen zijn maar er bestaan er ook voor grotere groepen.

escape games

Twijfel dus niet en laat je helemaal meeslepen in deze opwindende ervaring! Bij het spelen van het spel zullen emoties die gaan van blijdschap en voldoening tot stress en nervositeit worden opgewekt. Het is een spannende belevenis dat zorgt voor een enorm gevoel van tevredenheid bij het met succes ontsnappen uit de kamer.

We raden wel aan om op voorhand zeker wat extra informatie op te zoeken over de escape room die je wilt uitproberen indien je kleine kinderen wilt meenemen. Sommige kamers zullen een hoog spanningsgehalte met zich meebrengen en kunnen te stresserend zijn voor kinderen, maar er zijn natuurlijk ook rooms speciaal ontworpen voor een jonger publiek. U kan altijd uitbaters op voorhand contacteren voor extra informatie hierrond.

Dit is vast en zeker een aanrader voor de avontuurlijke zielen onder jullie! Enkele leuke aanbieders van Escape Games zijn bijvoorbeeld:

Al een escape game achter de rug? Laat een reactie achter op deze blog als u genoten heeft van de ervaring (als jullie ooit nog uit de kamer geraken natuurlijk… ☺)!

Over TadaBlog

Dit is de blog van Cadeaubon website TadaBon, waarin we niet enkel nieuws delen over onze initiatieven maar ook een heleboel cadeautips! Cadeaubon

Ben je een handelaar? ook jij kan eenvoudig een cadeaubon aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.